Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που αναστάτωσε την Κρήτη φαίνεται πως ακολουθεί μια προβλέψιμη τροχιά, με τους ειδικούς να εμφανίζονται συγκρατημένα καθησυχαστικοί.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στο ΕΡΤnews, ξεκαθάρισε πως όλες οι διαθέσιμες ενδείξεις δείχνουν ότι η δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε βορειοδυτικά του Γούδουρα Λασιθίου ήταν η κύρια. Αυτό το στοιχείο είναι καθοριστικό για την εκτόνωση της ενέργειας στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, η γη συνεχίζει να τρέμει, καθώς οι μετασεισμοί το τελευταίο 24ωρο έφτασαν ακόμα και τα 5 Ρίχτερ, κάτι που θεωρείται αναμενόμενο για ένα τέτοιο μέγεθος. Τις τελευταίες δε ώρες στην περιοχή εξακολουθούν να γίνονται μικροί σεισμεί της τάξης των 2 και 3 ρίχτερ.


