ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα 2023: Το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει η αγορά ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα, με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οι 3 Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα φέρνει εκπλήξεις καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για αγορές 3 Κυριακές του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν  τις αγορές του στα εμπορικά καταστήματα τις  Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τι ισχύει με ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή
Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Όμως, στις εορταστικές περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανοίγουν κανονικά.

Ειδικότερα, σίγουρα θα παραμείνουν ανοιχτά τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μένει όμως να αποσαφηνιστεί εάν θα ακολουθήσουν και την Κυριακή 17 του μήνα.

Πότε αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις 2024
Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.