ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χτύπαγαν» κοσμηματοπωλεία στη Σαντορίνη

Δύο νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Θήρας, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, είχαν «χτυπήσει» κοσμηματοπωλεία της Σαντορίνης.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Αμερικανό και τον 22χρονο, ομοεθνή φίλο του οι οποίοι προσποιούμενοι τους πελάτες έκλεβαν ακριβά κοσμήματα από καταστήματα του νησιού.

Το βράδυ της Τρίτης, οι δράστες επισκέφθηκαν ένα κοσμηματοπωλείο στα Φηρά και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να κλέψουν ενα κόσμημα αξίας 350 ευρώ.

Ο ένας παρίστανε τον πελάτη και δοκίμαζε κοσμήματα την ώρα που ο δεύτερος άρπαξε το χρυσαφικό εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η υπάλληλος εξυπηρετούσε το συνεργό του.

Την επόμενη ημέρα, «ξαναχτύπησαν» με την ίδια μέθοδο στο ίδιο κατάστημα αφαιρώντας αυτή τη φορά ενα ασημένιο κολιέ μεγάλης αξίας που είχε πάνω του ζαφείρι και μπριγιάν 18 καρατίων.

Οι δύο νεαροί είχαν βάλει στόχο και τρίτο μαγαζί από το οποίο έκλεψαν χρυσαφικά αξίας άνω των 350 ευρώ.

Μετά τις καταγγελίες των επιχειρηματιών που έπεσαν θύματά τους και αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων οι Αστυνομικοί εντόπισαν τους δυο νεαρούς και τους συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης. Πάνω τους βρεθήκαν τα κλοπιμαία καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών.