ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χτύπησαν» δεύτερη κοινωνική δομή στην Πάτρα μέσα σε 24 ώρες!

Μετά τη «Φλόγα», στόχος διαρρηκτών έγινε και το «Φωτεινό Αστέρι» στην Πάτρα, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας διαπιστώθηκε διάρρηξη στο κτίριο όπου στεγάζεται η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φωτεινό Αστέρι», ενώ είχε προηγηθεί η διάρρηξη στα γραφεία της «Φλόγας».

Οι άγνωστοι κατάφεραν τα ξημερώματα της Δευτέρας να ξηλώσουν την πόρτα εισόδου των εγκαταστάσεων στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Βορείου Ηπείρου και άρπαξαν από μέσα έναν υπολογιστή και περίπου 300 ευρώ που ήταν τα έσοδα από το ετήσιο bazaar και προορίζονταν για την οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών και την φροντίδα άρρωστων παιδιών.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους διαρρήκτες που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στα γραφεία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», σπάζοντας μια μπαλκονόπορτα. Οι δράστες είχαν στόχο τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από το καθιερωμένο bazaar που είχε γίνει το πρωί του Σαββάτου, όμως η διοίκηση τα είχε μεταφέρει σε άλλο σημείο και στο γραφείο υπήρχαν μόνο 600 ευρώ για κάποιες πληρωμές, τα οποία άρπαξαν μαζί με μία τηλεόραση, αφήνοντας πίσω τους ένα laptop που βρισκόταν πάνω στο γραφείο.