ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δασκάλα καταγγέλλει βίαιη συμπεριφορά από τον πατέρα του 11χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στα Χανιά

Άσχημες καταστάσεις φαίνεται πως είχε περάσει στο σπίτι του το 11χρονο κορίτσι που εντοπίστηκε νεκρό σε βράχια στα Χανιά της Κρήτης, σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας μέσω καταγγελίας πρώην δασκάλας του.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η δασκάλα ανέφερε πως έφυγε από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν, επειδή ο πατέρας της 11χρονης είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντί της, καθώς την είχε χτυπήσει με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή για μερικούς μήνες.

Επιπροσθέτως, η δασκάλα ισχυρίστηκε πως τα παιδιά της οικογένειας, το 11χρονο κορίτσι και τα αδέλφια του, γίνονταν μάρτυρες βίαιων περιστατικών στο σπίτι τους. Η εκπαιδευτικός κατήγγειλε πως «Ο πατέρας του κοριτσιού που χάθηκε τόσο άδικα με χτύπησε τον Οκτώβριο του 2019. Με χτύπησε πάρα πολύ, παρέμεινα παραμορφωμένη, γεμάτη μελανιές, για σχεδόν 20 μέρες. Δικάστηκε, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και μπήκε φυλακή. Το Εφετείο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 και τότε αφέθηκε ελεύθερος. Εγώ, στο μεταξύ φρόντισα και άλλαξα σχολείο, έτσι ώστε να μην έχω πια καμία επαφή μαζί του».

Η δασκάλα συνέχισε τονίζοντας: «Ήταν για μένα μία απώλεια. Ήμουν σε αυτό το σχολείο 15 χρόνια αλλά απομακρύνθηκα για να διαφυλάξω τη σωματική και ψυχική μου υγεία, αφού εκεί κινδύνευαν και τα δύο. Όταν έφυγα από το σχολείο μου, έχασα φίλους, συναδέλφους, τους μαθητές μου, τους γονείς που με ήξερα… Και αυτό για μένα ήταν επίσης μία απώλεια».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια, ο κίνδυνος που είχε περάσει δεν της άφηνε άλλη επιλογή: «Αλλά είχα κινδυνεύσει πάρα πολύ και αποφάσισα να προστατεύσω τη σωματική μου ακεραιότητα. Είχα δεχτεί πολλή βία από αυτόν τον άνθρωπο. Για μένα ήταν ένα μεγάλο σοκ, μεγάλο πλήγμα όλη αυτή η ιστορία και μάλιστα σε μία περίοδο της ζωής μου, κατά την οποία είχα και προβλήματα υγείας και προσπαθώ να την αφήσω πίσω μου. Είναι άλλο να ακούς για βία και τελείως διαφορετικό να τη βιώνεις. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βιώσω κάτι τέτοιο, αλλά να που τα έφερε έτσι η ζωή… τα παιδιά ήταν μάρτυρες πάρα πολλών βίαιων καταστάσεων και περιστατικών, σύμφωνα με όσα λέει η μητέρα τους. Εκτός από το κορίτσι που τόσο άδικα χάθηκε, στην οικογένεια υπάρχει άλλο ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι».
zougla.gr