3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεινοπάθησαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο κολαστήριο – Τους έριχναν… χλωρίνη στις πληγές!

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις πρακτικές των υπευθύνων της δομής και όσα έκαναν στους τροφίμους. Τους χορηγούσαν ψυχιατρικά φάρμακα για να βρίσκονται σε καταστολή, τους τάιζαν μέσω σύριγγας για «οικονομία χρόνου» και η τροφή τους ήταν εξαιρετικά χαμηλή σε θρεπτικότητα.

Αποτροπιασμό προκαλεί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για όσα έκανε νοσηλευτής σε μια ηλικιωμένη. Η γυναίκα φέρεται να είχε ανοιχτές πληγές στα πόδια και ο νοσηλευτής αντί να περιποιηθεί τις πληγές με κάποιο αντισηπτικό σκεύασμα, της έριξε χλωρίνη με τη γυναίκα να σφαδάζει από τους πόνους. Σε βίντεο που έφτασε στα χέρια της αστυνομίας φαίνονται δύο νοσηλευτές που έπλεναν μια άλλη ηλικιωμένη να της έχουν δεμένη στο κεφάλι σακούλα σκουπιδιών και στη συνέχεια να την αφήνουν γυμνή στο κρεβάτι με την ίδια λερωμένη πάνα.

Οι αντίδικες πλευρές μίλησαν για την υπόθεση που αφορά στο γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά, δίνοντας τη δική τους οπτική σχετικά με το θέμα.

Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Γηροκομείου Νικόλαος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τον αριθμό των θανάτων, των 30 τροφίμων ανέφερε ότι «έχουν διερευνηθεί μόνο οι 13» κατηγορώντας ότι «δημιουργούνται εντυπώσεις σχετιικά με τον αριθμό των νεκρών. Η θέση του δικηγόρου να κάνει «ποσοτική αποτίμηση» και η χρήση μη ακριβών στοιχείων για τους θανάτους κατηγορώντας το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος αμφισβητώντας το αληθές των καταγγελιών ανέφερε ότι κάποιοι χρηματίστηκαν για να κάνουν ψευδείς καταθέσεις σχετικά με όσα συνέβαιναν στη δομή. Επισημαίνει μάλιστα πως είναι ενοχλημένος για το κατηγορητήριο περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τόνισε ότι δεν υπήρχε οικονομικό όφελος στους κατηγορούμενους. «Θα προσκομιστούν αύριο στοιχεία και θα έρθουν μάρτυρες που θα καταθέσουν ότι τους προσφέρθηκαν χρήματα προκειμένου να καταθέσουν κατά του γηροκομείου. Αυτό είναι εγκληματική οργάνωση», ανέφερε.

Στον αντίποδα η δικηγόρος συγγενών θυμάτων, κ. Μαρία Παπαδάκη ανέφερε μεταξύ άλλων «είμαι η πρώτη παθούσα καθώς έχασα τον πατέρα μου στο συγκεκριμένο γηροκομείο και ξεκίνησα τις καταγγελίες το 2020» δηλώνοντας παράλληλα προσβεβλημένη σχετικά με όσα προανέφερε ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Γηροκομείου.

Εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τον «δυσφημιστικό ισχυρισμό» ότι οι καταγγελίες αποσκοπούσαν σε οικονομικό κέρδος. Μάλιστα για να αντικρούσει το επιχείρημα του κ. Ρουσόπουλου τόνισε ότι η πλευρά των θυμάτων δεν έχει ασκήσει ούτε μία αγωγή αποζημίωσης παρ’ όλο που είναι νόμιμο δικαίωμα των παθόντων.

Σχετικά με την κατηγορία περί στησίματος της υπόθεσης έθεσε στον κ. Ρουσόπουλο το ερώτημα: «εμείς βάλαμε τις βέρες των νεκρών στο ντουλάπι της διαχειρίστριας της μονάδας που βρέθηκαν χθες κατά τη σύλληψή της; Εμείς το στήσαμε κι αυτο;».

«Από όσα γνωρίζω οι 30 ανθρωποκτονίες είναι απλά το δείγμα το οποίο έλαβε η ασφάλεια προκειμένου να διερευνήσει αν στοιχειοθετείται ένας συγκεκριμένος τρόπος τέλεσης εγκληματικής οργάνωσης. «Μέσα σε 6 χρόνια απεβίωσαν 293 άτομα. Το ποσοστό θανάτων τα έτη 2015-2019 με σημείο αναφοράς τη δυναμική της μονάδας μεγαλύτερο του 350%. Οι αρχές έπρεπε κατα τον έλεγχο να αντιληφθούν έστω τους υπεράριθμους τρόφιμους».