slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες και έκτακτες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία – Πώς θα «χτυπήσει» ο «Ιανός»

Η κακοκαιρία «Ιανός» αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από την Πέμπτη και αυτή την στιγμή ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Έτσι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους πολίτες, ύστερα από την έκτακτη συνέλευση, σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σε έκτακτη ενημέρωση προς τους πολίτες ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε τρεις συγκεκριμένες οδηγίες:

Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή κοντά υπάρχουν χείμαρροι και ακτές να μην παραμείνουν σε υπόγειους χώρους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν σε συγγενείς ή φίλους.
Να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους.
Να μη διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Για σπάνιο, ακραίο καιρικό φαινόμενο που θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας μετά την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεσογειακού κυκλώνα που θα περάσει και από τη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και ενημέρωση του κοινού.

Όπως είπε, ενδέχεται να προκληθούν αιφνίδιες πλημμύρες και περιστατικά πρόσκρουσης αντικειμένων, πρόωρες διακοπές ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης. Απηύθυνε σύσταση στους πολίτες των περιοχών που θα βρεθούν

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο «Ιανός»
Την Πέμπτη, από το απόγευμα θα επηρεαστεί το Νότιο Ιόνιο και η Πελοπόννησος κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα χτυπήσουν στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα και στα δυτικά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Από το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Μάλιστα, στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και ίσως την Κρήτη. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.