ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα συλλήψεις ακροδεξιών στο μνημόσυνο Φουντούλη – Καπελώνη

Σε δέκα συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία έξω από το κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr, παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συγκέντρωση στο σημείο, περίπου 50 άτομα μετέβησαν μεμονωμένα στο κοιμητήριο. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν έξω από το κοιμητήριο και συνέλαβαν 10 άτομα για παραβίαση των σχετικών νόμων περί περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επικράτησε ένταση, καθώς αρκετά από τα 50 άτομα άρχισαν να πηδάνε πάνω από την περίφραση του κοιμητηρίου για να αποφύγουν τη σύλληψη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί από ομάδα του ακροδεξιού χώρου στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη δεν πραγματοποιήθηκε. Το ίδιο συνέβη με τη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών εμφανίστηκε σε περιοχή της Νέας Ιωνίας αλλά περικυκλώθηκε από αστυνομικούς, μέχρι που διαλύθηκε.