3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός lockdown o Βατόπουλος! Γιορτές με self test και μάσκες!

Μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός και self test πριν το γιορτινό τραπέζι  συστήνει για την περίοδο των εορτών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ενώ δεν αποκλείσει ένα ενδεχόμενο lockdown στο μέλλον.

Μιλώντας στο MEGA, είπε πως ελπίζει ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από πέρυσι, ωστόσο υπάρχει η Όμικρον η οποία έχει προκαλέσει προβληματισμούς.

Το μήνυμα του κ. Βατόπουλου είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες, να γίνει ένα self test πριν το ρεβεγιόν και να φορούν τις μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ως προς την τρίτη δόση, δήλωσε πως τα δεδομένα δείχνουν ότι χρειάζεται η τρίτη δόση για να είναι κανείς προστατευμένος από τη μετάλλαξη Όμικρον. Οι δύο δόσεις του εμβολίου παρέχουν προστασία από 30 έως 50%.

Όσον αφορά στο να κάνουν rapid test και οι εμβολιασμένοι πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως αυτό το σενάριο δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή.

«Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών».

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός lockdown « Είναι μία ερώτηση που τίθεται εδώ και πολύ καιρό. Γίνεται μία προσπάθεια να μη φτάσουμε σε τέτοιου είδους μέτρα. Έχουμε πει ‘ποτέ μη λες ποτέ’».