ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχει πλέον αριθμούς η τραγωδία: Νεκρά βρέφη και αγνοούμενοι στο Μόλυβο (Βίντεο)

Συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μολύβου στη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό επιζώντων από το νέο τραγικό ναυάγιο με μετανάστες. 

 

 

Ήδη έχουν ανασυρθεί οι σοροί 7 ανθρώπων, ανάμεσά τους δύο μωρά. Το Λιμενικό Σωμα έχει διασώσει μέχρι στιγμής 242 άτομα, ωστόσο άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς εκτιμάται ότι στο πλοίο επέβαιναν περίπου 300 πρόσφυγες. 

Όλη τη νύχτα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, της FRONTEX, των ψαράδων, αλλά και όλων των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση, έσωσαν τις ζωές περισσότερων από 240 πρόσφυγες, ενώ οι σκηνές που εκτυλίσσονταν στα παράλια του Μολύβου ήταν δραματικές.

Όπως μεταδίδει το lesvosnews.gr, στο λιμάνι του Μολύβου είναι εγκατεστημένες εθελοντικές οργανώσεις που περιθάλπτουν τους ναυαγούς μόλις αυτοί μεταφερθούν εκεί και όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί από χθες το απόγευμα σε συναγερμό.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν και την τελευταία ικμάδα του ιδρώτα τους προκειμένου να γλυτώσουν ζωές. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και οι εθελοντές γιατροί, υπερβάλουν των εαυτών τους προκειμένου να σώσουν και έναν επί πλέον ναυαγό.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι του Μολύβου και βοηθούν κι αυτοί με κάθε τρόπο.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Μολύβου, όλοι οι μετανάστες δέχονται τις πρώτες βοήθειες και τις περιποιήσεις από όλους. Ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα…

Οι προσπάθειες όλων για βοήθεια προς τους μετανάστες είναι συγκινητική.

Πηγή φωτό: lesvosnews.gr