slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην Αττική! Συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φλόγες στην Αττική καθώς εξακολουθούν να καίνε σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και να καταστρέφουν τα πάντα.

Την ίδια στιγμή σε όποιες περιοχές πλησιάζουν οι φλόγες οι κάτοικοι δέχονται στα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα από το 112 αρχικά για να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες ώστε να μην μπουν στο εσωτερικό καύτρες από τη φωτιά και στη συνέχεια στις περιοχές που φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά την άμεση εκκένωση.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 6 το πρωί του Σαββάτου στους κατοίκους και σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, και τους ζητούσε να εκκενώσουν μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Δείτε βίντεο από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ