ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχουμε αφήσει οθόνη για οθόνη! Πρωταθλητές στα σπασμένα κινητά οι Έλληνες

kiita

Στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60 σπάγαμε πιάτα, στην Ελλάδα του 2014 σπάμε τα κινητά. Το τελευταίο είναι συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε την τελευταία διετία η εταιρεία Squaretrade σε 18 ευρωπαϊκές χώρες και αποδεικνύει ότι οι Έλληνες έχουν «τα πιο τρύπια χέρια» όταν κρατούν ένα smartphone.

Σύμφωνα με την έρευνα το 40% των Ελλήνων κατόχων smartphone είχαν κάποιο «ατύχημα» την τελευταία διετία ποσοστό που τους κατατάσσει πρώτους σε όλη την Ευρώπη. Κατά πόδας στο σύνδρομο της «οθόνης αράχνης» ακολουθούν δύο ακόμη μεσογειακοί λαοί, οι Ιταλοί με 39,8% και οι Ισπανοί με 38,9%. Στον αντίποδα οι Πολωνοί αποδεικνύονται ο πιο προσεκτικός λαός της Ευρώπης καθώς με ποσοστό «μόνο» 24,3% είχαν κάποια πτώση του smartphone τους την τελευταία διετία.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η βρετανική θυγατρική της Squaretrade – εταιρεία που εξειδικεύεται στην ασφάλιση και την εμπορεία προστατευτικών προϊόντων τεχνολογίας – τονίζεται ότι δεν είναι μόνο τα κινητά που «πληγώνονται». Από την εποχή που τα smartphone έχουν πάρουν πάρει το πάνω χέρι και το βλέμμα είναι όλο και περισσότερο στην οθόνη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα ατυχήματα που προκαλούνται από την χρήση τους.

Σύμφωνα με το Βρετανό γιατρό Λούις Νιούσαν υπάρχει μία σημαντική αύξηση ανθρώπων που αναφέρουν ότι είχαν ένα ατύχημα λόγω χρήση κινητού κατά το περπάτημα τους. Συγκεκριμένα έχουν πολλαπλασιαστεί οι «μετωπικές» με στύλους και τοίχους και τα σπασμένα γόνατα από κράσπεδα και πεζοδρόμια.

«Έχω δει πολλούς τραυματισμούς που σχετίζονται με χρήση smartphone στο χειρουργείο μου τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ως επί το πλείστον από ανθρώπους που γλιστρούν ή προσκρούουν σε κάτι επειδή τα smartphones έχουν αποσπάσει την προσοχή τους. Μερικοί από τους τραυματισμούς αυτούς είναι πολύ άσχημοι. Καθώς όλο και περισσότερα παιδιά και ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα αναμένω ότι στο μέλλον θα δούμε να αυξάνονται τέτοιου είδους ατυχήματα τα επόμενα χρόνια» καταλήγει ο Dr. Νιούσαν.

πηγή : news247.gr