ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν φαντάζεστε με τι μετέφεραν τα ναρκωτικά!

Χειροπέδες σε δύο άντρες οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα μετέφεραν με… ταξί έβαλαν οι αστυνομικοί.

Οι δύο έλληνες συλληφθέντες είχαν ένα πλήρως εξοπλισμένο αποξηραντήριο για την κάνναβη που παρήγαγε η μίνι χασισοφυτεία τους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, κρατώντας μάλιστα και… ημερολόγιο για τις «αγροτικές» τους εργασίες!
Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν με συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε από τους αστυνομικούς του Β΄ τμήματος Ηρακλείου με την συμμετοχή ανδρών του Τ.Α.Ε. και της Ο.Π.Κ.Ε., κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν έρευνες στις κατοικίες τους. Σε μια από αυτές, βρέθηκε το αποξηραντήριο που αποτελούνταν από δυο ανεμιστήρες, έναν ροοστάτης, έναν ρυθμιστή ταχύτητας λιπάσματος ταχείας ανάπτυξης, ένα θερμόμετρο και ένα υγρασιόμετρο.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν συνολικά 223,59 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία χασισόδεντρα και τρεις τρίφτες κάνναβης, ενώ βρέθηκαν και οι ιδιόχειρες σημειώσεις των δραστών. Όπως αποκαλύφθηκε, για την διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν ένα ταξί τα οποίο επίσης κατασχέθηκε. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.