ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα σε… ποιμνιοστάσιο στο Ηράκλειο!

Άφωνοι έμειναν ακόμα και οι αστυνομικοί όταν σε έρευνα σε ποιμιοστάσιο στο ηράκλειο, δεν βρήκαν μόνο παράνομο οπλισμό, αλλά και δυο πήλινους αμφορείς, 31 κομμάτια αρχαίων αντικειμένων, οκτώ αρχαία νομίσματα και δυο αρχαία δαχτυλίδια!

Μετά από επεξεργασία των στοιχείων που συγκέντρωσαν, οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς οργάνωσαν επιχείρηση με την συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι και το ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του υπόπτου, στα οποία ξετρύπωσαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δυο γεμιστήρες, ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του, δύο κυνηγετικά όπλα, 257 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και ένα μαχαίρι.

Εκτός από τον παράνομο οπλισμό, ο δράστης είχε στην κατοχή του δυο πήλινους αμφορείς, 31 κομμάτια αρχαίων αντικειμένων, οκτώ αρχαία νομίσματα και δυο αρχαία δαχτυλίδια, τα οποία προέρχονταν από παράνομες ανασκαφές σε άγνωστα σημεία, όπως μαρτυρούσαν η συσκευή ανίχνευσης μετάλλων με διάφορα εξαρτήματα που κατασχέθηκε στο σπίτι. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων.