ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν οι αστυνομικοί σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας!

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας «κυνηγών» χαλκού οδήγησαν οι αιφνιδιαστικές έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων ενός Έλληνα σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, όπου βρέθηκε πάνω από μισός τόνος κλοπιμαίων, ενώ και στο σπίτι του βρέθηκαν παράνομα όπλα!

Στην επιχείρηση, η οποία λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν δύο πυροβόλα όπλα τα οποία ο επιχειρηματίας κατείχε παράνομα και εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ενώ κατέσχεσαν δέκα σφαίρες, ένα ξίφος, 569 κιλά χαλκού και μεγάλο αριθμό εργαλείων και μηχανημάτων που προέρχονταν από κλοπές και τα είχε αγοράσει από τους δράστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο πέντε Έλληνες τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, διέπρατταν κλοπές σε σπίτια και στη συνέχεια πωλούσαν στον επιχειρηματία τα κλεμμένα εργαλεία, μηχανήματα και τμήματα χαλκού. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο ιδιοκτήτης της μάντρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος του δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κλεμμένα αντικείμενα και εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου και κατασχέθηκαν, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του. Οι αστυνομικοί καλούν όσους αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία να επικοινωνήσουν μαζί τους για να τα παραλάβουν.