ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον έψαχναν για απάτη αλλά ανακάλυψαν και αρχαιοκαπηλεία!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 34χρονος αλλοδαπός που βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα αλλά κατοικούσε μόνιμα στην Κω, ο οποίος εμπλέκεται ακόμη σε απάτη, σε λαθρανασκαφές και κατοχή αρχαιοτήτων, σε λαθρεμπόριο καπνικών ειδών και σε κατοχή παράνομου οπλισμού.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Κω, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης απάτης, αλλά η έρευνα στην κατοικία του αποκάλυψε πλήρως τις παράνομες δραστηριότητές του, καθώς βρέθηκαν ένας ακέραιος αρχαίος αμφορέας και τρία τμήματα ενός δεύτερου, επτά ανιχνευτές μετάλλων που χρησιμοποιούσε στις λαθρανασκαφές.

Ακόμη, κατασχέθηκαν καπνός ναργιλέ βάρους οκτώ κιλών και 964 γραμμαρίων σε συσκευασίες που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν ανέφεραν τον τόπο προέλευσης, αλλά και ένα πιστόλι κρότου και δέκα αβολίδωτα φυσίγγια, ένα σπρέι πιπεριού και μετρητά ύψους 3.000 ευρώ η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Τα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και θα παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να αξιολογηθούν και να χρονολογηθούν, ενώ ο καπνός παραδόθηκε στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών. Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στη χώρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.