ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκαν όπλα, ναρκωτικά και… ανιχνευτές μετάλλων!

Οπλοστάσιο με ναρκωτικά και ανιχνευτές μετάλλων εντόπισαν οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας, του Τ.Α.Ε. και της Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ακολούθησε την αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή όπλων, έγιναν έρευνες στις κατοικίες των δραστών που συνελήφθησαν, καθώς βρέθηκαν συνολικά τρία πολεμικά τυφέκια, έξι πιστόλια, δέκα γεμιστήρες, ένας σιγαστήρας και άλλα εξαρτήματα όπλου, 29 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και ένα μαχαίρι.

Τα συνολικά εννέα πυροβόλα όπλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση. Στους ίδιους χώρους, βρέθηκαν ακόμη 35,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, αλλά και τρεις ανιχνευτές μετάλλων που πιστοποιούν την εμπλοκή των συλληφθέντων και σε παράνομες λαθρανασκαφές, το σημείο των οποίων ερευνάται.

Τέλος, κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα και μετρητά ύψους 1.635 ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητες των δραστών, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.