ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Προειδοποίηση Μόσιαλου για τους 65άρηδες!

«Μόνο η συνεχής ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους που κρύβει ο κορωνοϊός μπορεί να φρενάρει την πανδημία», τόνισε ο καθηγητής πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρχει μετά τον Νοέμβριο, όταν οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν στους εσωτερικούς χώρους». Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στα επόμενα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε περίπτωση που δεν παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων. Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του LSE τάχθηκε κατά του μέτρου να μπουν περιορισμοί μετακινήσεων στους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

«Η στρατηγική που πρέπει να έχει η ελληνική πολιτεία είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο, ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών υγείας.