ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν τα βρήκαν σε ανασκαφή! Τι περίμενε τους αρχαιολόγους έξω από την ταβέρνα που έτρωγαν!

Απίστευτη πραγματικά είναι η πράξη άγνωστου που άφησε ένα τσουβάλι αρχαία έξω από ταβέρνα όπου έτρωγαν αρχαιολόγοι οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή Σκοτούσσα Φαρσάλων.

Στο πρώην σχολείο της περιοχής εδρεύει πολυμελής ομάδα αρχαιολόγων από την Ιταλία και την Ελλάδα, που εργάζεται στο πλαίσιο του πενταετούς ανασκαφικού προγράμματος στην Αρχαία Σκοτούσσα και αναζητά μια σημαντική πόλη της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου της Αρχαίας Ελλάδας.
Ο άγνωστος γνώριζε για την παρουσία των αρχαιολόγων στην περιοχή όπως και ότι βρίσκονταν για φαγητό στην ταβέρνα, έξω από την οποία εγκατέλειψε ένα τσουβάλι που περιείχε δεκάδες αρχαία αντικείμενα.

Ενώ λοιπόν γευμάτιζαν τα μέλη της αρχαιολογικής ομάδας, ο 59χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας είδε το τσουβάλι και αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για προμήθειες του καταστήματός του, για να διαπιστώσει έκπληκτος στη συνέχεια ότι περιείχε δεκάδες αρχαία αντικείμενα.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας παρέδωσε το λευκό τσουβάλι σε αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας, προκειμένου να εκτιμηθούν.