3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή – Τι ποινή επέβαλλε το δικαστήριο στον serial killer της Κύπρου

Επτά φορές ισόβια, μία φορά για κάθε φόνο, επέβαλε το Κακουργιοδικείο Κύπρου στον Νίκο Μεταξά για τους επτά φόνους που έχει ομολογήσει.
Οι ποινές πέντε ισοβίων είναι διαδοχικές, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή και δεν θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο επ’ Αδεία Αποφυλάκισης. Οι δύο ποινές ισοβίων θα συντρέχουν καθώς πρόκειται για εγκλήματα που έγιναν την ίδια χρονική στιγμή (μητέρες και παιδιά).

Του επιβαλλονται επίσης ποινές για απαγωγές και άλλα αδικήματα.
Νωρίτερα στην απολογία του ενώπιον δικαστηρίου, ο Μεταξάς λύγισε και με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: «Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία. Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πώς ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση».