ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν θέλω να πεθάνω εγκαταλελειμμένη και τρελή». Σε απόγνωση ήταν η Βίκυ Σταμάτη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες στο δωμάτιό της βρέθηκε ένα τρισέλιδο ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο στρέφεται κατά των δικαστών που «κράτησαν μία μητέρα μακριά από το παιδί της» ενώ έγραψε χαρακτηριστικά«Δεν θέλω να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη».

 

Παράλληλα, προσωρινά ελεύθεροι αφέθησαν οι 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν συλληφθεί για την απόδραση της κυρίας Σταμάτη. Να σημειωθεί ότι δεν ασκήθηκε σε βάρος τους δίωξη και αυτό με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ.Ντογιάκου, καθώς κρίθηκε ότι η προκαταρκτική εξέταση είναι σε εξέλιξη και θα πρέπει να εξακριβωθεί όχι μόνο η δική τους εμπλοκή αλλά και αυτή άλλων προσώπων.

Αυτοψία στο χώρο του Ψυχιατρείου πραγματοποίησαν ο κύριος Ντογιάκος μαζί με έναν ακόμα Εισαγγελέα, τον κύριο Πεπόνη.

Να σημειωθεί ότι οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών τόσο ορισμένων συγγενών, όσο και εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου.

«Η Β. Σταμάτη είχε να δει το παιδί της 1,5 χρόνο.Κάνω έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο»

«Εγώ δεν θεωρώ πως η κυρία Τσοχατζοπούλου είναι ικανή να οργανώσει και να κάνει μία τέτοια πράξη. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να σκεφτεί καν λογικά. Λόγω της κλονισμένης ψυχικής της υγείας, πήρε μία απόφαση είτε ή ίδια είτε κάποιοι την βοήθησαν να την πάρει. Την έπεισαν.» σημείωσε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Star, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν συμφωνώ καθόλου με την επιλογή της.

Είμαι 41 χρόνια δικηγόρος και ποτέ κανένας από τους ανθρώπους που υπερασπίστηκα δεν έχει δραπετεύσει. Κάνω μία έκκληση στην ίδια να επιστρέψει αμέσως ή να παρουσιαστεί στο πρώτο αστυνομικό τμήμα. Αν έχει κάποιους συμβούλους να μην τους εμπιστευτεί καθόλου γιατί θα θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Σε κάθε περίπτωση κάνω έκκληση για να επιστρέψει για να μην ταλαιπωρηθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν διώξεις και δεν φταίνε σε τίποτα.»

Τέλος ανέφερε πως «Όσο ήταν κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, σε συνεννόηση και με την διεύθυνση των φυλακών, μία φορά το μήνα μετέφεραν την κυρία Τσοχατζοπούλου στο χώρο που κρατείτο ο κύριος Τσοχατζόπουλος. Εκεί ο παλιός διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, είχε φτιάξει ένα μικρό κήπο και μια απομίμηση της Αγίας Σοφιάς. Εκεί συναντούσαν μια φορά το μήνα το παιδί και οι δύο γονείς όσο ήταν μικρό και μπορούσαν να το ξεγελάσουν. Όταν όμως μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο, εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει δει το παιδί της, γιατί οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες.»

 Άφαντη παραμένει η Βίκυ Σταμάτη- Το χρονικό και το παρασκήνιο της απόδρασης από το Δρομοκαΐτειο

 Συγκλονίζει η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη: "Φοβάμαι για τη ζωή της"- ΒΙΝΤΕΟ

 Φραγκίσκος Ραγκούσης: Τι μου είπε η Βίκυ Σταμάτη χθες το βράδυ που μιλήσαμε