ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν ξεκινάει καλά η σχολική χρονιά: Μετρούν ήδη εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, καθώς ανοίγει στις 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά και τα  πρώτα στοιχεία έρχονται από το Ηράκλειο, προκαλώντας απογοήτευση.

Σύμφωνα με τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Θεόφιλο Λαμπρογιαννάκη και Γιώργο Μακράκη «πλησιάζοντας στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κι έπειτα από την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών που αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς παραθέτουμε την εικόνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες που θα υπάρξουν στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών.

Να σημειώσουμε πως τα κενά αυτά θα κληθούν να καλύψουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς γι’ άλλη μια σχολική χρονιά δεν έχουν πραγματωθεί μόνιμοι διορισμοί. Επίσης, να επισημάνουμε το γεγονός πως τα αυξημένα κενά σε δασκάλους οφείλεται στο γεγονός πως και τα ολιγοθέσια σχολεία θα λειτουργούν από τη νέα σχολική χρονιά έως τις 4:00 μ.μ. και στο σπάσιμο των τμημάτων».
Όπως επισήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Γιώργος Μακράκης, η κατάσταση ως προς την κάλυψη των κενών θα ξεκαθαρίσει μετά την πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας η οποίας αναμένεται στις 5 Σεπτεμβρίου.