ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν ζητάει συγγνώμη ο Γεωργιάδης για το… Ακενοτούμπο – Έκανα σαρδάμ!

Δεν ζητάω συγγνώμη λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης, για παλαιότερη δήλωση του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ήρθε στο προσκήνιο, με αφορμή την μεγάλη επιτυχία του έλληνα αθλητή.

O Άδωνις Γεωργιάδης είχε αποκαλέσει τότε τον MVP των φετινών τελικών «Ακενοτούμπο» αντί με το κανονικό του όνομα ενώ ψευδώς ανέφερε ότι έχει γεννηθεί «κάπου στην Αφρική» ενώ έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις του είχαν χαρακτηριστεί υποτιμητικές και είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Τώρα ο υπουργός Ανάπτυξης τον συνεχάρη στα social media, ενώ ερωτηθείς για το αν πρέπει να ζητήσει μία συγγνώμη, επέμεινε ότι έκανε σαρδάμ και απαίτησε να του ζητήσουν συγγνώμη οι Συριζαίοι τους οποίους χαρακτήρισε ψεύτες και υποκριτές.

Η δήλωση που είχε κάνει ο Γεωργιάδης το 2018:

«Ο Ακενοτούμπο, που παίζει στο NBA ως Έλληνας δεν παίζει;» λέει αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο Blue Sky. Στη συνέχεια, αφού προφέρει σωστά το όνομα του star του NBA, προσθέτει. «Ο Αντετοκούνμπο ο Έλληνας δεν λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει, κάπου στην Αφρική γεννήθηκε. Πώς τον λένε; «Ο Έλληνας» τον λένε και καλώς τον αποκαλούν έτσι».