ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δένδιας: Στήθηκαν πέντε σταθμοί απολύμανσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Θεσσαλία

Πέντε σταθμούς απολύμανσης έστησε στη Θεσσαλία ο Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, ανακοίνωσε μέσω Χ (πρώην Twitter) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, που βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ μετείχε στην κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Διαχείρίσεων.

«Στόχος του Λόχου στους πέντε σταθμούς απολύμανσης προσωπικού και μέσων που έχουν εγκατασταθεί, είναι η επιβεβλημένη απολύμανση των συνεργείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν», έγραψε ο κ. Δένδιας.

Πέραν των Ενόπλων Δυνάμεων, «ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, στους σταθμούς απολύμανσης θα δίνεται επίσης η ευκαιρία στους πλημμυροπαθείς να φροντίσουν για την αναγκαία ατομική τους υγιεινή».

Ο κ. Δένδιας, μαζί με τον κ. Φλώρο, επισκέφθηκαν στο στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα, όπου βρίσκεται ο ένας από τους πέντε σταθμούς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Το επόμενο κρίσιμο βήμα στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας ήταν η αποστολή στη Θεσσαλία του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Στόχος του Λόχου στους πέντε σταθμούς απολύμανσης προσωπικού και μέσων που έχουν εγκατασταθεί, είναι η επιβεβλημένη απολύμανση των συνεργείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν.

Ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, στους σταθμούς απολύμανσης θα δίνεται επίσης η ευκαιρία στους πλημμυροπαθείς να φροντίσουν για την αναγκαία ατομική τους υγιεινή.

Μετά την επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα επιθεωρήσαμε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα, στο οποίο βρίσκεται ένας εξ αυτών των σταθμών απολύμανσης προσωπικού και οχημάτων.