3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεύτερο καμπανάκι από τον Α/ΓΕΕΘΑ για ατύχημα στο Αιγαίο

Τι ξέρουν στο ΓΕΕΘΑ και επιμένουν πως το ατύχημα είναι προ των πυλών; Το USAY.gr πρόσφατα αναφέρθηκε στην προκλητική κίνηση των Τούρκων να «βομβαρδίσουν» με θερμοβολίδες ελληνικό F-16, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (European Union Military Committee, EUMC) σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MC/CS) και για δεύτερη φορά προειδοποίησε, μετά τα όσα είπε στο ΝΑΤΟ, πως θα έχουμε ατύχημά στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός : «επισήμανε την καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τονίζοντας τον γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκε δε, στην πρόσφατη επικοινωνία του με Αξιωματούχους του ΝΑΤΟ επί του θέματος καθώς και στην ανάγκη αλλαγής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας, έναντι της οποίας η Ελλάδα πάντοτε τηρεί ετοιμότητα κατάλληλων αντιδράσεων».

Αυτή η επιμονή της Ελλάδας δεν μπορεί απλά να βασίζεται στην αυξημένη παρουσία των Τούρκων. Λέγεται πως οι Έλληνες πιλότοι έχουν ενημερώσει ότι οι Τούρκοι έχουν εντολές να αναπτύσσουν πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνες και αντι-αεροπορικές τακτικές στο Αιγαίο κάτι που σίγουρα έχει προβληματίσει την Μεσογείων.

Το θέμα είναι αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει όλα αυτά να τα αναδείξει πλέον με τρόπο που να βάζει τον Ερντογάν στην θέση του κατηγορούμενου και όχι απλά του άτακτου παιδιού, κάτι που φαίνεται πως είναι μέσα στις προθέσεις της χώρας μας.

Τι μπορεί να σταματήσει αυτή την εξέλιξη;

Ίσως μόνο το καλοκαίρι. Καθώς κάποιοι εκτιμούν ότι δημοσιεύματα στο εξωτερικό που θα αφήνουν υπόνοιες για την ασφάλεια των πτήσεων στο Αιγαίο μπορούν να πλήξουν τον τουρισμό.