ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ USAY

Διακοπές με ασφάλεια – Τι κάνει η Πολεμική Αεροπορία

Μία κίνηση που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα Επιτελεία έκανε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Στο πλαίσιο της μέριμνας προσωπικού, ακόμα περισσότερα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές με αυξημένη ασφάλεια και χαμηλό κόστος.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η Πολεμική Αεροπορία προχώρησε στην ανάπτυξη πιλοτικού, προς το παρόν, προγράμματος ανακατασκευής – ανακαίνισης διαφόρων χώρων σε Μονάδες με στόχο να διατεθούν για ολιγοήμερες διακοπές των στελεχών και των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα ονομάστηκε “Hellenic Wings Inns” και ξεκίνησε στην Καλαμάτα στην 120 ΠΕΑ ενώ μελλοντικά προβλέπεται η επέκτασή του και σε άλλες Μονάδες που υφίστανται κατάλληλοι για αξιοποίηση χώροι.

Στόχος είναι να έχουν όσο γίνεται περισσότεροι στρατιωτικοί, με όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος και σε συνθήκες αυξημένης ασφάλειας για τον κορωνοϊό την δυνατότητα να κάνουν διακοπές.

Κατά την πρώτη φάση έχουν δημιουργηθεί οκτώ δωμάτια, για οικογένεις με δύο παιδιά και για παραμονή μέχρι μία εβδομάδα με κόστος 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας ακολουθεί την πρακτική που πρώτοι έχουν αναπτύξει στρατοί στην Ευρώπη με πολλαπλά κέρδη για το προσωπικό αλλά από την άλλη θυμίζει αναπόφευκτα και το μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τους άλλους συμμαχικούς στρατούς στο ζήτημα της παροχής στέγης στο προσωπικό, κυρίως του στρατού ξηράς, που είναι και οι περισσότεροι.