ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακοπή με το «καλημέρα» στη δίκη Πισπιρίγκου για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Διακοπή και όχι αναβολή -όπως αιτήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης – αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δίκη που αφορά στην υπόθεση θανάτου των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, Μαλένας και Ίριδας με κατηγορούμενη την μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η δίκη για την υπόθεση αυτή, μετά την κλήρωση των ενόρκων, την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος της 34χρονης μητέρας και την εκφώνηση των μαρτύρων, διεκόπη για τις 15 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, σε λίγη ώρα συνεχίζεται σε διπλανή αίθουσα το πρώτο δικαστήριο της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 34χρονη μόλις άκουσε το κατηγορητήριο ξέσπασε σε δάκρυα.

Νωρίτερα ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ζητήσει από το δικαστήριο την αναβολή της δίκης ώστε να ορίσει δικηγόρους νομικής βοήθειας προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί και στ δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας προς υποστήριξης των κατηγοριών σε βάρος της Ρ. Πισπιρίγκου. Όπως είπε ο ίδιος σήμερα στο δικαστήριο αδυνατεί για οικονομικούς λόγους να διατηρήσει τους δικηγόρους Δ. Γεωργακόπουλο και Δ. Καράμπελα που τον εκπροσωπούν στη δίκη για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και για αυτό προ ένα μήνα περίπου υπέβαλλε αίτηση για παροχή νομικής βοήθειας αλλά αυτή απερρίφθη ως εκπρόθεσμη. Για το λόγο αυτό ζήτησε η δίκη να αναβληθεί ώστε να του οριστούν δικηγόροι νομικής βοήθειας και να μπορέσει να παρασταθεί στη δίκη.

Λαμβάνοντας το λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα της αναβολής που υπέβαλλε ο Μάνος Δασκαλάκης και ζήτησε την έναρξη της δίκης. «Δεν μπορεί οι δικηγόροι του να μην το ενημέρωσαν για την όλη διαδικασία νομικής βοήθειας, είναι έμπειροι δικηγόροι και οι δυο. Η εντολέας μου συνελήφθη και διώχθηκε παράνομα και για αυτή την υπόθεση και θέλει να δικαστεί. Δέκα μήνες τώρα παλεύει στο άλλο δικαστήριο για την αθωότητά της στην υπόθεση της Τζωρτζίνας» είπε ο κ. Κούγιας. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος Δασκαλάκη, επισημαίνοντας πως υποβάλλεται καταχρηστικά και πρότεινε την πρόοδο της δίκης.

Το Δικαστήριο συγκροτείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές, τρεις άνδρες ενόρκους και μια ακόμη γυναίκα ένορκο. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από νωρίς το πρωί από τους μάρτυρες της υπόθεσης, γιατρούς νοσηλευτές, ιατροδικαστές αλλά και πολίτες.