ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία με σκουπίδια σε πανεπιστήμιο – Οργανωμένο το επεισόδιο λέει αναπληρωτής πρύτανης

skoupidia-sto-panepisthmio

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Καλοκαιρινός, τα όσα συνέβησαν χθες στο κεντρικό κτήριο του ιδρύματος, όταν ομάδα φοιτητών άδειασε σακούλες με σκουπίδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλοκαιρινός στον Ant1, όλα ξεκίνησαν όταν μία ομάδα 50 – 60 φοιτητών ζήτησαν να δουν τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. «Τους εξηγήσαμε ότι ο κ. πρύτανης απουσίαζε εκτός Ελλάδας για επιστημονικούς λόγους, δεν μας πίστεψαν και άρχισαν να πιέζουν για να μπουν στο γραφείο του. Θεώρησα πρέπον να ανοίξω την πόρτα για να δουν ότι πράγματι λείπει και αυτό που έγινε το είδατε στις οθόνες», ανέφερε ο κ. Καλοκαιρινός.

Σημείωσε ακόμη ότι τα όσα συνέβησαν «δεν ήταν μια απλή διαμαρτυρία», αλλά «ένα καλά οργανωμένο επεισόδιο» εκ μέρους των φοιτητών.

«Δεν έχουμε καμία διαθεση να αποκλείσουμε κανένα. Το μόνο που θέλει ο νέος πρύτανης κι εμείς μαζί του είναι μια νόμιμη διαδικασία για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών απαξιώθηκε και πρέπει να το φέρουμε εκεί που ανήκει. Δεν νομίζω ότι τέτοιες πράξεις είναι δημοκρατικές», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr