ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαψεύδει η ΓΑΔΑ: Δεν υπάρχουν ακόμα αποτελέσματα για DNA στην κατάληψη στο Κουκάκι

Διαψεύδει δημοσιεύματα για αποτελέσματα DNA από την κατάληψη στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι η Ελληνική Αστυνομία, με τη ΓΑΔΑ να διευκρινίζει ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακοί έλεγχοι από τα ευρήματα.

«Δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης. Κατά συνέπεια τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

«Υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτηρίου! Από αυτά ταυτοποιούνται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός. Για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο».

Τονίζεται δε, ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα ανέφεραν πως δεν εντοπίστηκε το DNA των παιδιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στα ευρήματα της Ματρόζου.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

«Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρίτσης, που παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον πρωθυπουργό να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.