ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασωληνωμένη παραμένει η 39χρονη από το δάγκωμα οχιάς σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της υγείας της 39χρονης ερπετολόγου που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μετά από δάγκωμα οχιάς, αφού έπαθε αναφυλακτικό σοκ και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η οχιά εντοπίστηκε σε αυλή σχολείου στη Θεσσαλονίκη από έναν άνδρα που έκανε εργασίες καθαρισμού. Άμεσα κλήθηκε η πυροσβεστική αλλά και η 39χρονη ερπετολόγος. Στην προσπάθειά της να απομακρύνει το φίδι, αυτό τη δάγκωσε.

Η 39χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση, όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του MEGA σήμερα το πρωί.

«Ήταν η κακιά στιγμή, πραγματικά. Ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε», δήλωσε στο MEGA ο εθελοντής περίθαλψης ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης. Ο ίδιος εξήγησε ότι αρχικά, οι ειδικοί πάντα ζητάνε φωτογραφία του ζώου για να διαπιστωθεί τι είναι.

«Αν είναι οχιά τότε δεν επιχειρούμε», εξήγησε ο κ. Γερονυμάκης και συμπλήρωσε ότι οι ειδικοί πάντα φοράνε διπλά γάντια για να προστατευτούν, ενώ έχουν μαζί τους πάντα ένα ειδικό εργαλείο για να απομακρύνουν με ασφάλεια το ζώο.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ