ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασωληνωμένος παραμένει ο φοιτητής στην Πάτρα που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Σε σταθερή κατάσταση ο φοιτητής που νόσησε από μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Ο φοιτητής από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών, εισήχθη την περασμένη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, σήμερα οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν σταδιακά από την καταστολή στην οποία βρίσκεται, ενώ θα υποβληθεί και σε δεύτερη μαγνητική εξέταση.

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λένα Αλμπάνη, από το Ίδρυμα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα: Ιχνηλάτηση στενών επαφών του φοιτητή, ενημέρωση για συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό, χημειοπροφύλαξη στους συμφοιτητές του και τις στενές επαφές, ενώ έγινε και απολύμανση των χώρων στους οποίους κινήθηκε.

Eρωτηθείς από την εφημερίδα «Γνώμη» ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος, πότε έλαβε γνώση για την νόσηση του φοιτητή από μηνιγγίτιδα και ποια μέτρα ελήφθησαν για τον αποκλεισμό μετάδοσης, απαντά: «Ενημερώθηκα αμέσως μετά την διάγνωση της νόσου και εφαρμόσθηκαν στο Πανεπιστήμιο αστραπιαία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Καθηγητή Παθολογίας /Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού, ενώ ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας στην Πάτρα.