ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Καστοριάς

Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ο οποίος είχε εισαχθεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σεραφείμ παρουσίασε συμπτώματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο στις 8 Δεκεμβρίου. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη αρχικά δεν ενέπνεε ανησυχία, ωστόσο παρουσίασε σημάδια επιδείνωσης και έτσι κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς του η διασωλήνωσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Μητρόπολη Καστοριάς εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής:«Σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, η ιατρική ομάδα που διακονεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε, πρότεινε την εισαγωγή του ασθενούς στην ΜΕΘ, προκειμένου να τύχει στενότερης παρακολουθήσεως. Ο σεμνός και πράος ιεράρχης έχει την ανάγκη των προσευχών των κληρικών όλων των ιερατικών βαθμίδων, των μοναστικών αδελφοτήτων αλλά και του ευλαβεστάτου λαού μας. Ιδιαιτέρως παρακαλείται ο Καστοριανός λαός, που τόσο πνευματικά συνδέθηκε μαζί του, να αντιπροσφέρει στον καλό του ποιμένα ικεσίες και δεήσεις για την ταχεία ανάρρωσή του.Μετά θερμής παρακλήσεωςΕκ της Ιεράς Μητροπόλεως»