ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεκόπη για τη 12η Μαϊου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκίνησε εκ νέου σήμερα εν μέσω διαδηλώσεων, αντιδράσεων από τους φορείς του Κορυδαλλού αλλά και καταγγελιών για ξυλοδαρμό.

 

 

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναβάλει εκ νέου τη διαδικασία στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ήταν προδιαγεγραμμένη για τυπικούς λόγους, καθώς λόγω του αυτεπάγγελτου διορισμού δύο υπερασπιστών, κάποιοι δικηγόροι έπρεπε να ενημερωθούν για τη διαδικασία.

Το δικαστήριο από την άλλη δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα του δήμου και των δημοσιογράφων για την ακαταλληλότητα του χώρου. 

Πανδαιμόνιο επικράτησε νωρίτερα όταν η εισαγγελίας πρότεινε η δίκη για την εγκληματική δράση του σκληρού πυρήνα του κόμματος να διεξάγεται κάθε Σάββατο. 

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε με την απουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βασικών κατηγορουμένων από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ 

Παρών και σήμερα στη δίκη ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλοι βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας "θέλω να τον δω" αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά. Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε λέγοντας της " σε παρακαλώ" . "Πως θα γίνει " του απάντησε κλαίγοντας "θέλω να τον δω". Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας " Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω".

Καταγγελία για ξυλοδαρμό στον Κορυδαλλό

Άγνωστος άντρας δέχθηκε επίθεση σήμερα το πρωί στην περιοχή των φυλακών Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, παραμένει ωστόσο άγνωστο ποιοι τον χτύπησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είπε ότι τον πέρασαν για χρυσαυγίτη και του επιτέθηκαν. Άλλες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι τον πέρασαν για αντιεξουσιαστή και του επιτέθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

 Δίκη Χρυσής Αυγής: Τον Γιώργο Ρουπακιά ζήτησε να δει η μητέρα του Παύλου Φύσσα