ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαστική απόφαση-ανατροπή! Πήρε την επιμέλεια των παιδιών πατέρας που δικαζόταν για αρπαγή!

Τη βούληση των παιδιών έλαβε υπόψη η έδρα του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Όλα έγιναν στη Λάρισα, όπου ένας άνδρας δικαζόταν για αρπαγή ανηλίκου, μετά από μήνυση της μητέρας των παιδιών του και πρώην σύζυγό του, η οποία εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη καταγγέλλοντας ενδοοικογενειακή βία και στη συνέχεια πήρε δικαστικά την επιμέλεια των παιδιών.

Ο άνδρας μηνύθηκε από τη γυναίκα όταν δεν επέστρεψε τα παιδιά στην Αθήνα – όπου ζει η γυναίκα – από τη Λάρισα.

Η υπόθεση έφθασε στα Δικαστήρια της Λάρισας, όπου κανείς ευρισκόμενος στο Μέγαρο, δεν μπορούσε να μη εστιάσει την προσοχή του στο αδιάκοπο κλάμα του ενός πεντάχρονου κοριτσιού της οικογένειας, την ώρα που και οι δύο πλευρές βρίσκονταν εν αναμονή των δικαστικών εξελίξεων.

Ο πατέρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δικαιοσύνης, πηγαίνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο με τα δυο του παιδιά ηλικίας 5 και 14 ετών. Ωστόσο, μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων, εν τέλει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δίκη, αλλά αντ’ αυτού, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Το ανατρεπτικό όμως, είναι πως αποφασίστηκε ζητώντας και τη συναίνεση της μητέρας, τα δύο παιδιά να μείνουν στη Λάρισα με τον πατέρα και μάλιστα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μετεγγραφούν σε σχολεία της Λάρισας.

Ο λόγος αυτής της ανατρεπτικής απόφασης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο onlarissa.gr η συνήγορος του πατέρα ήταν η ισχυρή επιθυμία και των δύο παιδιών να παραμείνουν στη Λάρισα με τον πατέρα τους.