ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χ.Α.: «Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός δεν θα με άφηναν» δηλώνει Αιγύπτιος ψαράς

Με ερωτήσεις από συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής συνεχίστηκε η κατάθεση του Αιγύπτιου ψαρά, Εμπάρακ Αμπουζίντ, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας έδωσε απαντήσεις για τις λεπτομέρειες της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε και επισήμανε για μία ακόμα φορά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μετά από το περιστατικό. Παράλληλα, αποκάλυψε πως -όπως του είπε ο φίλος του Αχμέτ- όταν εκείνος νοσηλευόταν, τον είχε πλησιάσει κάποιος που σχετιζόταν με τους δράστες της επίθεσης, προτείνοντας του να τους δώσουν χρήματα για να μην προχωρήσει η υπόθεση. Ο μάρτυρας είπε πως σύμφωνα με τον Άχμετ αρνήθηκε την πρόταση απαντώντας πως ο Εμπάρακ Αμπουζίντ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και θα αποφασίσουν ,όταν βγει από το νοσοκομείο . Από τότε, υποστήριξε ο μάρτυρας, δεν έγινε ξανά προσέγγιση.

Ο Αιγυπτιος ψαράς κατέθεσε για όσα βίωσε τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 όταν δέχθηκε επίθεση. Ακόμα και σήμερα ο μάρτυρας έχει προβλήματα υγείας γι' αυτο άρχισε να καταθέτει καθισμένος σε καρέκλα.Ο μάρτυρας εξιστόρησε πως την ώρα που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας που τον φιλοξενούσε δέχθηκε την επίθεση. "Δυο – τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα άτομα με κλωτσούσαν και ένας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασε τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια …" .

Διαβάστε μέρος της κατάθεσης:

Πρόεδρος: Θυμάστε να περιγράψετε τα άτομα που σας επιτέθηκαν ;
Μάρτυρας: Ολοι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Μόνο ο Άχμετ μπορεί να ξέρει πως ακριβώς ήταν γιατί όταν έσπασαν την πόρτα τους είδε από το παράθυρο. Μετά ο Άχμετ είπε πως ήθελαν να μας σκοτώσουν .
Πρόεδρος : Ύψος, βάρος, χρώμα μαλλιών, οτιδήποτε
Μάρτυρας : Οχι τίποτα
Πρόεδρος : Αν βλέπατε κάποιον μπροστά σας θα μπορούσατε να τον θυμηθείτε;
Μάρτυρας : Ήταν βράδυ και μόνο ο Άχμετ τους είδε.
Πρόεδρος : Γυναίκα ήταν μαζί τους;
Μάρτυρας : Δεν θυμάμαι. Δεν ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω κανέναν λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκα, ήμουν πεθαμένος. Ήμουν χτυπημένος σε όλο το σώμα μου. Έκανα πολλά ράμματα, ένα δόντι μου έσπασε. Δεν ήξερα αν ήταν βραδυ ή πρωί … Στο νοσοκομείο κατάλαβα τι έγινε. Άκουσα οτι ενας από αυτούς που μου επιτέθηκαν είπε "πάμε" γιατί νόμιζαν ότι πέθανα. Τότε ήξερα 15 λέξεις όλες και όλες στα ελληνικά. Το "πάμε" το άκουσα …. Νόμιζαν ότι πέθανα γιατί ήμουν σαν πεθαμένος από τα χτυπήματα. Στο νοσοκομείο κοιμόμουν και όταν ξύπνησα δεν ήξερα πόσες μέρες πέρασαν. Νοσηλεύτηκα περίπου 17 ημέρες. Ήθελα να ζήσω και τίποτα άλλο…

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Αιγύπτιος σημείωσε: "Φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω στο δρόμο. Είμαι πεθαμένος αφού δεν μπορώ να εργαστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν έχει διαφορά ακόμη και αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο"

Παράλληλα τόνισε πως όταν βγήκε από το νοσοκομείο για 33 ημέρες έτρωγε με καλαμάκι αφού τα δόντια του είχαν σίδερα γιατί έσπασαν τα κόκαλα… Μάλιστα, πλησίασε την έδρα και έδειξε στο δικαστήριο την τομή απο την εγχείρηση που υποβλήθηκε στην κάτω γνάθο.

Η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.