ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τον Γιώργο Ρουπακιά ζήτησε να δει η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Χωρίς την παρουσία του αρχηγού της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου και των πρωτοκλασσάτων βουλευτών του κόμματος, ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί η δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

 

Επειτα από διακοπή 17 ημερών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. Ενώπιόν δικάζονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων μέλη της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδα της Χρυσής Αυγής (Χ.Α) όπως και άλλα πρόσωπα – στελέχη του κόμματος.

Στο εδώλιο κάθονται οι Στάθης Μπούκουρας, Πολυβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης.

Πριν από την έναρξη της δίκης η αδελφή του Παύλου Φύσσα λιποθύμησε και οι οικείοι της αλλά και φίλοι του δολοφονηθέντος μουσικού της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Στο ακροατήριο βρίσκονται πολλοί εκ των μαρτύρων κατηγορητηρίου, ενώ έχουν προσέλθει και οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου, Λιάνα Κανέλη και Παναγιώτης Ρήγας που θα προταθούν ως μάρτυρες από την πολιτική αγωγή.

Η μητέρα του Φύσσα ζητάει να δει το Γιώργο Ρουπακιά 

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας "θέλω να τον δω" αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά.

Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε λέγοντας της " σε παρακαλώ" . "Πώς θα γίνει" του απάντησε κλαίγοντας "θέλω να τον δω". Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας "δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω".

Το δικαστήριο έχει διακόψει για λίγη ώρα τη συνεδρίασή του, καθώς ο κατηγορούμενος στη δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ιωάννης-Βασίλειος Κομνιανός, δήλωσε ότι δεν εκπροσωπείται από συνήγορο και το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό δύο υπερασπιστών. Η διαδικασία διέκοψε, προκειμένου να επιδοθούν οι διορισμοί στους δύο δικηγόρους.

Η δίκη πιθανότατα θα διακοπεί εκ νέου σήμερα, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο δικηγόρος που διόρισε το δικαστήριο σε έναν εκ των κατηγορουμένων, δεν θα αποδεχθεί τον διορισμό του.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου συνηγόρου, στον οποίον θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία.

Διαβάστε επίσης:

 Αλλαγή κλίματος – Η 11η Μαΐου και ο «έντιμος» συμβιβασμός