3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη: «Όταν την έριξαν στη θάλασσα ήταν ζωντανή» – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις

Χωρίς τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθηνας, η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της. Αυτή τη φορά βρέθηκαν στην αίθουσα και δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, δηλαδή ο 26χρονος Ροδίτης, αλλά και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής.

«Ήρθα να σας πω την αλήθεια όπως έγιναν τα γεγονότα. Θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου. Ήρθα με όλο το σεβασμό στο δικαστήριό σας να πω τα γεγονότα όπως έγιναν. Υπήρξε αυτή η καθυστέρηση αλλά ο συνήγορός που είχα διορίσει αρχικά δεν είχε χρόνο να μελετήσει τη δικογραφία» ανέφερε στο δικαστήριο ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος. Κατά τη έναρξη της διαδικασία το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον Ροδίτη κατηγορούμενο.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο λιμενικός Θωμάς Ζώβας, ο οποίος έκανε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και την ταυτοποίηση του θύματος. Περιέγραψε το πως οδηγήθηκαν οι Αρχές στον εντοπισμό των κατηγορούμενων μέσα από το υλικό των καμερών και ανέφερε πως η οικογένεια του Ροδίτη κατηγορουμένου δεν ήταν συνεργάσιμη. Αντιθέτως, συνεργάσιμος ήταν ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, ο οποίος έδωσε στις Αρχές τη δική του εκδοχή για το έγκλημα.

«Μας είπε ότι ο εκείνος ήρθε πρώτα σε συνουσία και μετά πήγε ο Μανώλης για συνουσία, με την Ελένη να αρνείται και μετά της επιτέθηκαν. Μας είπε ότι τη χτύπησαν και οι δυο, γιατί τους είπε ότι θα πάει στην Αστυνομία. Μας είπε ότι την κρατούσε ο ένας και ο άλλος τη χτυπούσε. Ο Αλέξανδρος είπε ότι τα χτυπήματα με το σίδερο το έκανε ο Μανώλης. Είπε ότι μετά αποφάσισαν να την τελειώσουν. Πήραν και το μαχαίρι για να τη μαχαίρωσαν αλλά στράβωσε γιατί ήταν χοντρόπετση, έτσι μου είπε ακριβώς. Πήγαμε στο σημείο με τον Αλέξανδρο, αν και αυτός δεν ήξερε καλά τη διαδρομή και μετά από κόπο βρήκαμε το γκρεμό που την έριξαν. Μου είπε ότι την πέταξαν μαζί και μετά επέστρεψαν να καθαρίσουν το σπίτι. Ψάξαμε και είδαμε πως κάτω από το σπίτι του Μανώλη έμενε η γιαγιά του. Όπως είδαμε, είχε γίνει μακελειό. Σίγουρα είχε γίνει φοβερή φασαρία».

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για βασανισμό της Ελένης Τοπαλούδη και κλείνοντας την κατάθεσή του είπε στους δικαστές: «Σας μιλάω για δύσκολες καταστάσεις, βασανιστήριο. Ο στηθόδεσμος δεν βγήκε από το σώμα της, γιατί δεν υπήρχε η συναίνεση της κοπέλας. Τα ρούχα της ήταν σχισμένα δεν ήταν διπλωμένα σε μια άκρη. Είναι φως φανάρι, τι το έγινε. Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε».

Δολοφονία Τοπαλούδη: “Όταν την έριχναν στη θάλασσα ήταν ζωντανή”
Για εγκληματική ενέργεια που φάνηκε εξ αρχής έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία -νεκροτομή στη σορό του θύματος. «Η εγκληματική ενέργεια διαπιστώθηκε εξ’ αρχής. Τα ευρήματα φώναζαν για εγκληματική ενέργεια. Ήταν καμπάνα για εμάς. Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στο τράχηλο που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού. Έγιναν με δυο χέρια», είπε ο μάρτυρας και εξήγησε πως η αιτία του θανάτου της Ελένη Τοπαλούδη ήταν ο πνιγμός.

Πρόεδρος: Αν πήγαινε νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε

Πρόεδρος: Το τραύμα στο αυτί, από τη προήλθε;

Μάρτυρας: Δε μπορώ πω με βεβαιότητα. Ήταν ένα σοβαρό πλήγμα μάλλον από θλον όργανο. Η κοπέλα ήταν μεγαλόσωμη, ένα ψηλό κορίτσι περίπου 1.80 ύψους και κατά εκτίμηση 70 και κιλά και πάνω.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε ένα άτομο να τη σηκώσει;

Μάρτυρας: Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, ναι θα μπορούσε. Είναι δύσκολος ο χειρισμός του σώματος ενός ανθρώπου που χάνει τις αισθήσεις του. Δεν ήταν μόνο το να τη σηκώσει. Δεν είναι αδύνατο να το κάνει ένας άνθρωπος αλλά αν το έκανε ένας άνθρωπος θα μένανε σημάδια. Τέτοια σημάδια δεν υπήρχαν. Φαίνεται να μεταφέρθηκε στα χέρια. Δεν υπήρχε το παραμικρό στη σορό. Ούτε τρίψιμο σε κάποια επιφάνεια και μάλιστα το σώμα ήταν γυμνό.

Πρόεδρος: Θα μπορούσαν να ξέρουν ότι ήταν ζωντανή όταν την έριχναν στη θάλασσα;

Μάρτυρας: Ξέρουμε με βεβαιότητα πως όταν την έριχναν στη θάλασσα ήταν ζωντανή. Τώρα αν το ήξεραν ή δε το ήξεραν δε μπορώ να πω. Αν είχαν ειδικές γνώσεις να μετράνε σφυγμούς, να δουν αναπνοή. Το να κάποιον νεκρό απαιτεί ειδικές γνώσεις.

Πρόεδρος: Οι κακώσεις στο κρανίο έγιναν για εξαναγκασμό σε σεξ;

Μάρτυρας: Αυτό δε μπορώ να το ξέρω. Το ότι τα τραύματα ήταν πολλαπλά δείχνει το λιγότερο βασανισμό. Τον βασανίζεις τον άλλο έτσι, ακόμη και αν δε θες να τον σκοτώσεις. Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Όλα αυτά μάλλον έγιναν από δυο άτομα. Μια μπουνιά, ένας στραγγαλισμός μπορεί να γίνει και από έναν αλλά έχεις τη μεγάλη εικόνα. Αυτή τη πολλαπλότητα που αυξάνει τη πιθανότητα να εμπλέκονται περισσότεροι από ένας.

Πρόεδρος: Η παρουσία τόσου αίματος σε όλους τους χώρους, στο μπάνιο, στο δωμάτιο τι μας λέει; Δείχνει ότι έγινε μάχη;

Μάρτυρας: Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Δεν υπήρχε συναίνεση, οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση. Πρόκειται για ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Πηγή: dikastiko.gr