ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόροι: Αντίθετοι στη διαμεσολάβηση – Προειδοποιούν με 48ωρη αποχή

Την αντίθεσή της στην υποχρεωτική υπαγωγή διαφορών στη διαμεσολάβηση επιβεβαίωσε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα. Όπως ξεκαθάρισε, σε περίπτωση που η κυβέρνηση νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, τότε ο δικηγορικός κόσμος θα κατέλθει πανελλαδικά σε 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά του και παράλληλα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η ολομέλεια εξέφρασε την αντίθεσή της στις προωθούμενες διατάξεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Κατάρτισης Διαμεσολαβητών και των προσόντων των εκπαιδευτών.

Κάλεσε, επίσης, την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η πρόσφατη απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει Έλληνες πολίτες, συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Η Ολομέλεια, τέλος, αποφάσισε να διοργανώσει επιστημονική εκδήλωση στην Αθήνα, στις 14 Νοεμβρίου, με θέμα την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη διατύπωση βελτιωτικών ρυθμίσεων.