ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος Αναγνωστόπουλου: «Η Καρολάιν ήταν ξύπνια όταν την έπνιξε!»

«Μιλάμε για ομολογημένη πράξη, αλλά αναδείχθηκαν στοιχεία από τα οποία μπορεί να προκύψει ότι η πράξη έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής», είπε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι το θύμα κοιμόταν όταν δέχθηκε το “σφιχταγκάλιασμα” του δράστη, όπως προκύπτει από τους παλμούς της καρδιάς και από το smart watch… ήταν ξύπνια», ανέφερε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κατάθεση του ιατροδικαστή που κατέθεσε χθες ότι η νεαρή μητέρα αιφνιδιάστηκε στον ύπνο της, ενώ σχετικά με το θέατρο που έπαιζε επί εβδομάδες απάντησε ότι «η συγκάλυψη και η μη ομολογία από την πρώτη στιγμή, είναι μεταγενέστερα της πράξης. Όταν συνελήφθη, ομολόγησε αυθόρμητα και χωρίς παρουσία δικηγόρου».

Ο συνήγορος του συζυγοκτόνου σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «το δικαστήριο πρέπει να βρει και το κίνητρο τέλεσης της προμελέτης και τις ακριβείς συνθήκες της ημέρας εκείνης», ενώ επεσήμανε ότι «οι μάρτυρες υπεράσπισης που έχουν προταθεί αφορούν και στο οικογενειακό και τον κοινωνικό του βίο, καθώς και τεχνικούς συμβούλους που έχουν οριστεί από τον κατηγορούμενο. Θα καταθέσει και μια γυναίκα δημοσιογράφος με την οποία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος γνωρίζεται από το παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα στην δίκη στο Εφετείο, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι «θα καταθέσουν οι γονείς του δράστη, που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ μέχρι τώρα, ενώ θα γίνει ανάγνωση όλου του ημερολογίου της Καρολάιν και όχι αποσπασμάτων, όπως συνέβη στο πρώτο δικαστήριο»

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε «τον έχω δει να «σπάει» αρκετές φορές. Είναι ένας άνθρωπος αρκετά καταπονημένος ψυχολογικά και σίγουρα οι εξελίξεις έχουν τις επιδράσεις τους».

«Προσωπικά δεν έχω δει επιστολή, δεν γνωρίζω αν έχει λάβει οτιδήποτε», είπε για τις φήμες πως ο συζυγοκτόνος είναι δέκτης επιστολών θαυμασμού από γυναίκες.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ακόμη πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «θα δώσει Πανελλαδικές στις 2 με 12 Ιουνίου. Ήδη έδωσε τις πρώτες εξετάσεις που οφείλει να δώσει ως κρατούμενος, για να έχει δικαίωμα να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, γιατί είναι λίγο διαφορετικέ οι διαδικασίες».

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1