ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: «Σύμφωνα με την υπεράσπιση, 55 γιατροί λένε ψέματα»

Για την εξέλιξη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, μίλησε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως οι ιατροδικαστές μάρτυρες υπεράσπισης έχουν προσπαθήσει να μετατρέψουν το δικαστήριο από ανθρωποκτονία σε δικαστήριο ιατρικής αμέλειας, λέγοντας ουσιαστικά πως οι γιατροί δεν φρόντισαν επαρκώς την Τζωρτζίνα και λόγω αυτού το κοριτσάκι κατέληξε. Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι μάρτυρες με τον τρόπο που έχουν εκφραστεί δεν είναι μόνο επίθεση στους συγκεκριμένους γιατρούς που χειρίστηκαν την Τζωρτζίνα αλλά μία επίθεση συνολικά στη υπόληψη της δημόσιας υγείας. Λένε ουσιαστικά πως ένα κορίτσι που τα δύο αδέλφια του είχαν πεθάνει νωρίτερα, δεν την φρόντισαν σωστά και επειδή δεν διέγνωσαν προβλήματα, κατέληξε», είπε ο δικηγόρος του πατέρα των τριών κοριτσιών, για τους θανάτους των οποίων προφυλακίστηκε η ίδια τους η μητέρα.

Όπως είπε ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος στις 10 Νοεμβρίου έχει οριστεί να ξεκινήσει η δίκη για τη Μαλένα και την Ίριδα. «Μέχρι τότε ίσως να έχει τελειώσει η πρώτη δίκη. Οι μάρτυρες υπεράσπισης δεν έφεραν κάτι καινούριο. Αλλά λένε πως 55 γιατροί και νοσηλευτές από 4 διαφορετικά νοσοκομεία λένε ψέματα. Η ατμόσφαιρα στη δίκη είναι εκρηκτική. Ο κ. Ράικος δέχτηκε μία επίθεση χθες, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν έχουν υποχωρήσει οι γιατροί».