3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Η δικογραφία δημιουργεί αμφιβολίες! Προσπαθούμε να εντοπίσουμε από πού προήλθε η κεταμίνη

Δεν έχει υπάρξει στιγμή που να μετάνιωσε που ανέλαβε την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, λέει ο δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως «υπάρχει ειλικρινής επικοινωνία με την πελάτισσα μου και η δικογραφία δε μου δίνει στοιχεία αδιάσειστης ενοχής της, αλλά αντιθέτως δημιουργούνται αμφιβολίες και δεύτερης σκέψης», προσθέτοντας πάντως πως το «ηθικό βάρος είναι ασήκωτο».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε επίσης στη «διαδρομή» της κεταμίνης, αλλά και στο λόγο που δεν έχει κατατεθεί ακόμα αίτημα αποφυλάκισης.

«Με δεδομένο ότι η κεταμίνη είναι μια φαρμακευτική ουσία, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο, αλλά διακινείται με τον έλεγχο και την πλήρη εποπτεία της πολιτείας, προσπαθούμε να βρούμε τα ίχνη της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας για να εντοπίσουμε από πού προήλθε και να μπορέσουμε έτσι να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες για το τι έχει γίνει και πώς βρέθηκε στην Τζωρτζίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η εντολέας του επιμένει ότι δε χορήγησε η ίδια την ουσία στην 9χρονη κόρη της και ένα ακόμα στοιχείο όπως είπε, που συνηγορεί σε αυτό είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά στη σύνθεση μεταξύ της παράνομα διακινούμενης κεταμίνης, αυτής δηλαδή που διακινείται σε στέκια χρηστών τοξικών ουσιών και της φαρμακευτικής – νοσοκομειακής που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι καθαρή κεταμίνη μπορεί να βρεθεί και στο παράνομο εμπόριο. «Ό,τι υπάρχει στο νόμιμο εμπόριο, υπάρχει και στο παράνομο. Μπορεί να το βρει κάποιος από μια πιάτσα ναρκομανών» ανέφερε και τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί η διαδρομή της από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδόπουλος γιατί ακόμα δεν έχει κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης, είπε ότι «περιμένουμε τις τεχνικές εκθέσεις των ειδικών, καθώς απαιτείται χρόνος για να γίνει αναλυτικός έλεγχος του ογκωδέστατου ιατρικού φακέλου».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της για Ρούλας Πισπιρίγκου ότι «ο Μάνος Δασκαλάκης θα φάει τα μούτρα του αν ζητήσει τεστ DNA» είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε είναι επικίνδυνο να παρεξηγηθεί. «Εννοεί ότι θα εκτεθεί, θα αποδειχθεί ότι κακώς έγινε το αίτημα. Τα παιδιά είναι του Μάνου Δασκαλάκη και τόσα χρόνια δεν τέθηκε ποτέ ως ζήτημα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Μαλένας και το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «ο τρόπος που προβάλλεται η υπόθεση και πολλές πληροφορίες που είναι κατά μεγάλο ποσοστό ανακριβείς έχουν προβληματίσει και την κατηγορουμένη και την υπεράσπιση». Τόνισε δε ότι έχουν «πλήρες σκοτάδι» για τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι πραγματογνώμονες, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ούτε διαρροή. «Περιμένουμε να δούμε το πόρισμα και στη συνέχεια να το αξιολογήσουμε», επισήμανε.

Για την απαθή στάση της κατηγορουμένης απέναντι στους θανάτους των παιδιών της, σύμφωνα με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, δήλωσε ότι «τα συμπεριφορικά στοιχεία είναι επικίνδυνα για να στηριχθεί κανείς γιατί μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης. Σίγουρα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον επειδή η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που θα προσδοκούσαμε. Αν έχουμε να κάνουμε με μια ηθοποιό που χειρίζεται τους ανθρώπους, θα είχαμε συμπεριφορά επιτηδευμένη, που θα δείχνει θλίψη, οδύνη και πένθος. Αντίθετα βλέπουμε μια συμπεριφορά απλουστευμένη».