ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δηλητηριάστηκαν 17 μαθητές σε πενθήμερη εκδρομή στην Πράγα

Sε περιπέτεια εξελίχθηκε η πενθήμερη εκδρομή 17 μαθητών από τη Ρόδο και των καθηγητών τους στην Πράγα, καθώς υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από το φαγητό που τους σέρβιρε το τετράστερο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

«Έπεφταν σαν τις μύγες» τόνισε ένας εκ των συνοδών καθηγητών μιλώντας στο Open TV. Μάλιστα, η τροφική δηλητηρίαση των παιδιών μετατράπηκε σε ιογενή γαστρεντερίτιδα. Ακόμη, ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δηλητηριάστηκαν και οι δύο κόρες του.

Οπως τόνισε, μία εκ των δύο λιποθύμησε. Παράλληλα είπε ότι το περιστατικό σημειώθηκε τη δεύτερη μέρα, όταν αποφάσισαν να δειπνήσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τους σέρβιραν κοτομπουκιές, με τους καθηγητές να κάνουν λόγο για περίεργη μυρωδιά.

Από την πλευρά του ο σεφ τους διαβεβαίωσε ότι το κοτόπουλο δεν ήταν χαλασμένο, αλλά αυτό που μύριζε ήταν το λάδι. Ωστόσο, την επόμενη μέρα μία μαθήτρια και μία καθηγήτρια άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, ενώ ακολούθησαν τα υπόλοιπα παιδιά. Οι καθηγητές ζήτησαν να έρθει γιατρός, με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου να τους το αρνούνται, ενώ πρόσθεσαν ότι πρέπει να πάνε σε νοσοκομείο. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο περίμεναν για 2,5 ώρες για να εξεταστούν. Η Οδύσσεια μαθητών και καθηγητών έληξε με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.