ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίμηνο αλλαγών στα νοσοκομεία – Προτεραιότητα η εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων ασθενών

Αλλαγές έρχονται στα νοσοκομεία, καθώς βελτιώσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο δίμηνο, σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των –χρόνιων κυρίως- ασθενών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ethnos.gr, α

Αλλαγές στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα νοσοκομεία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μέσα στο επόμενο δίμηνο και μάλιστα με εντολή Μαξίμου.

Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξυπηρέτηση ειδικά των ευπαθών ομάδων, δεδομένου ότι για τις αλλαγές αυτές έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα πάντα με το ethnos.gr, Η αρχή θα γίνει με τις αλλαγές διοικητών στα νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των διοικητών της Αθήνας, οι οποίοι θα κληθούν να βελτιώσουν σε χρόνο εξπρές τις συνθήκες εξυπηρέτησης.

Πρώτη κίνηση θα είναι να ορίσουν με ευθύνη και έλεγχό τους ειδική ομάδα διαχείρισης ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι θα πρέπει να κατευθύνονται στις κλινικές, αλλά και στα τμήματα που χρειάζονται, ώστε να μην είναι στην αναμονή στις συνήθως πνιγμένες από κόσμο αίθουσες των επειγόντων.

Ταυτόχρονα, οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να ορίσουν ειδικούς κανόνες για την εξυπηρέτηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ώστε σε λίγους μήνες να μπορούν να αντιμετωπίζονται «αυτοματοποιημένα» από το σύστημα υγείας.

Πηγή: ethnos.gr