ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Δημόπουλος: Δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα – Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό

Δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα, μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, καθώς κάποιος που είναι εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, σημείωσε σήμερα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος,

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» (δηλαδή νεότεροι) σπεύδουν να εμβολιαστούν, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.