ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Πειραιά: Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις

Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Δήμο Πειραιά, όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, καθώς και από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για όσο διάστημα διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους.

Ταυτόχρονα, μπορούν να αιτηθούν, με βάση τον τελευταίο νόμο 4688/2020, την παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, τη μείωση των τελών έως και 50%. Επίσης, για όσες Κυριακές δεν λειτούργησε, η κυριακάτικη αγορά, οι μικροπωλητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη.

Τις παραπάνω υπηρεσίες ανακοίνωε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, και τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Πειραιά, στον σύνδεσμο https://piraeus.gov.gr/hlektronikes-aithseis/ έως τις 31 Ιουλίου, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.