ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίνει ζωή με το θάνατό της η 21χρονη Έμμα! Πού θα δοθούν τα όργανα της

Δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, θα πάρουν ζωή από την άτυχη Έμμα, η οποία κατέληξε έπειτα από παράσυρση και εγκατάλειψή της από τον 26χρονο Αλβανό στην περιοχή της Καμάρας.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με το makthes.gr, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η καρδιά της άτυχης φοιτήτριας θα μεταμοσχευθεί σε 40χρονη μητέρα.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Ο πατέρας της Έμμας δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως δύο είναι τα πράγματα που τον ανακουφίζουν: «Το ένα είναι αυτό και το άλλο είναι η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου… Ένα καταπληκτικό παιδί, έτσι όπως σας το λέω, και δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ο μπαμπάς του, όλος ο κόσμος το λέει. Όσο περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει».