ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διώξεις για κακούργημα σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής ζητάει ο ανακριτής

Σε επαναφορά του αιτήματος για ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι προχώρησε ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης σχετικά με πρόσωπα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Καταθέσεις «φωτιά» για την τραγωδία στο Μάτι – «Έχει καεί κόσμος εδώ μέσα…»

Ο αρμόδιος ανακριτής αιτείται εκ νέου την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφό του ο ανακριτής, επικαλείται νέα στοιχεία που προέρχονται από το περιεχόμενο της μήνυσης του Δ. Λιότσιου, υποστηρίζοντας ότι συγκεκριμένα πρόσωπα προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα. Ο ανακριτής αν και φέρεται να περιγράφει, πως στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος, διαχωρίζει τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων αξιωματικών.

Το αίτημα αναμένεται να κριθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ σε περίπτωση που αυτή τη φορά και ο εισαγγελέας κρίνει ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί δίωξη και τα πρόσωπα στα οποία αφορά η δίωξη αυτή, θα κληθούν να απολογηθούν για κακούργημα.