ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώδεκα φωτιές από το πρωί στην Ηλεία!

Είναι ρεκόρ αρνητικό και η πυροσβεστική από το πρωί τρέχει να σβήσει φωτιές σε πολλές περιοχές της Ηλείας. Οι φωτιές όπως πληροφορείται το thebest.gr σήμερα από το πρωί στην Ηλεία έχουν φτάσει τις δώδεκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχουν συλληφθεί από το ανακριτικό και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για δύο άτομα ως ύποπτοι για πρόκληση πυρκαγιάς, από αμέλεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,κάποιες φωτιές σήμερα προκλήθηκαν στην Ηλεία από αμέλεια, λόγω καύσης κλαδιών και εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το έργο συντονίζει ο Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιάννης Πετρούτσος. Παρών στα μέτωπα στο Κολλύρι αυτή την ώρα και σε άλλα νωρίτερα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Νίκος Ρουμελιώτης.

Αυτή τη στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να οριοθετηθεί η φωτιά στο Κολλύρι Ηλείας όπου επιχειρούν 22 άνδρες με 11 οχήματα.

Νωρίτερα ξέσπασαν φωτιές και οριοθετήθηκαν σε Λάσδικα , Κρυονέρι, Ανεμοχώρι, Κρυονερι, Καϊάφα, Ανδραβίδα κ.α.

Συνολικά επιχειρούν στα μέτωπα 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ το έργο συνδράμει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και ερπυστριοφόρο από Δήμο Πύργου και Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.