ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 43χρονης φαρμακοποιού στην Καβάλα: «Δεν της άξιζε αυτό το τέλος» λέει ο συζυγοκτόνος

Για τα αίτια που τον οδήγησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να σκοτώσει την 43χρονη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της στο χωριό Πηγές του δήμου Νέστου Καβάλας τον Μάιο του 2022, μίλησε μέσα από τη φυλακή ο 55χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

«Δεν είχαμε προβλήματα ως ζευγάρι. Προβλήματα υπήρχαν από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο από το περιβάλλον της» λέει μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια αλλαγή συμπεριφοράς, αλλαγή στάσης. Σε όλον τον κοινό μας βίο με τη γυναίκα μου δεν υπήρχε κάτι να προσβάλλει ούτε εμένα, ούτε εκείνη ως προσωπικότητες. Ούτε άσκηση βίας» υποστήριξε ο 55χρονος. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους δασκάλους των παιδιών του, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να κρατήσουν «τις ευαίσθητες ισορροπίες μετά από αυτό το γεγονός».

Για το βράδυ πριν τη δολοφονία, ο συζυγοκτόνος υποστήριξε, ότι είχε προηγηθεί μία διένεξη, χωρίς η ίδια η 43χρονη φαρμακοποιός να είναι παρούσα. «Μετά φύγαμε να πάμε να κάνουμε κάποιες δουλειές κι ενώ κάποια πράγματα είχαν δρομολογηθεί, ξαφνικά έκανε κάτι, που δεν το περίμενα ποτέ κι όλα άλλαξαν. Δε θέλω να πω περισσότερα. Ήταν μια τραγική στιγμή, δεν την άξιζε, ήταν μια καλή γυναίκα και άξια μάνα κι επιστήμονας. Θα γράψω ένα βιβλίο γι’ αυτήν. Είναι σαν να μας έπαιξε ένα άδικο παιχνίδι η μοίρα» είπε.

«Η τιμωρία μου θα είναι αυτή μέχρι να σταματήσω να αναπνέω. Γιατί έγινε αυτό που έγινε με έναν άνθρωπο που λάτρευα και να φύγει από τα δικά μου χέρια;» είπε. Όσον αφορά στα παιδιά του, είπε ότι θα προσπαθήσει να τους εξηγήσει και να απαλύνει όσο μπορεί τον πόνο τους.