3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία και όχι αυτοκτονία του υποπλοιάρχου! Ο αγώνας μίας μητέρας για να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της!

Η μητέρα του άτυχου Υποπλοίαρχου του Εμπορικού Ναυτικού Βαγγέλη Φραγκούλη, 29 χρόνων, μίλησε στο «Τούνελ» για τις σημαντικές δικαστικές εξελίξεις και για τον μεγάλο αγώνα που συνεχίζει να δίνει όλα αυτά τα χρόνια για να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της.

Ο Ανακριτής αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας του άτυχου νέου στη Λεμεσό Κύπρου. Ελλείψει άλλων στοιχείων, διατάσσει την περαιτέρω έρευνα για να φωτιστούν οι συνθήκες θανάτου του νεαρού άνδρα, που οι Αρχές είχαν αποδώσει αρχικά σε αυτοκτονία.

Το αρμόδιο δικαστήριο θα έκρινε αν ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Η μητέρα του θύματος είχε προβάλλει μέσω του «Τούνελ» τους ισχυρισμούς της υπέρ της εκδοχής της εγκληματικής ενέργειας και η κάμερα του «Τούνελ» ταξίδεψε στην Κύπρο και πραγματοποίησε σχετική έρευνα.

«Μετά από πολλές και επαναλαμβανόμενες δικές μου οχλήσεις, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας με δέχτηκαν παρουσία δικηγόρου μετά από πεντέμισι μήνες. Ήταν Μάρτιος του 2021. Δυόμιση χρόνια μετά, έχουμε την απόφαση του θανατικού ανακριτή, ούτως ώστε να επανεξεταστεί η όλη υπόθεση. Δώσαμε όλοι αυτόν τον αγώνα, ο δικηγόρος μου, ικανοί ερευνητές, ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες, πραγματογνώμονες και με τη συνεργασία και την μεγάλη βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη και της ομάδας της, καταφέραμε και συλλέξαμε πάρα πολλά στοιχεία και άνοιξε ο δρόμος το θανατικού ανακριτή. Από εδώ και πέρα ζητάω την πλήρη διερεύνηση και εξιχνίαση της δολοφονίας του παιδιού μου», ανέφερε η Νεκταρία Βλάχου.

«Μετά το θάνατο του Βαγγέλη, πήγαινα συνέχεια στην αστυνομία για να δώσω κατάθεση και με αγνοούσαν. Η υπόθεση δεν έμεινε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στη Λεμεσό, αλλά στις Μικροπαραβάσεις, αν είναι δυνατόν! Τα άτομα που ήταν εκεί μου είπαν πως το παιδί μου αυτοκτόνησε. Η εικόνα που αντίκρισα ήταν ότι είδα το παιδί μου στο αντίκα αυτοκίνητό του καθιστό, το χέρι στην πόρτα του οδηγού, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαχαίρι στην καρδιά. Έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Γκρεμίστηκε η ζωή μου. Ήταν μία αρχαία τραγωδία εκείνο το βράδυ. Με ενημέρωσαν ότι ιατροδικαστής δεν θα ερχόταν γιατί “δε χρειαζόταν…”. Αναγκάστηκαν από την αστυνομία να πάρουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που τους υποδεικνύαμε, εφτά μήνες μετά, όπου προφανώς το υλικό είχε σβηστεί, οπότε είναι σαν να μην έγινε τίποτα», πρόσθεσε η τραγική μάνα.

«Στο θανατικό ανακριτή φτάσαμε με τη βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη και έτσι άνοιξε ο δρόμος στο δικαστήριο στις 15 Νοεμβρίου 2021. Δόθηκε εντολή να μας δοθεί η δικογραφία, ο μαρτυρικός φάκελος, όπου αρχικά οι αρχές αγνόησαν και στην επόμενη δικάσιμο αναγκάστηκαν να μας τη δώσουν. Ο δικηγόρος μου έχει κάνει όλες τις ενέργειες και αναμένουμε σε μία συνάντηση με τον γενικό εισαγγελέα ώστε να διοριστούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές και να γίνει εκ νέου μία βαθύτερη έρευνα με όλα τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας. Ζητάω την τιμωρία των δολοφόνων. Η δικαίωση για μία μάνα είναι λύτρωση γιατί με τη δικαίωση του παιδιού μου, θα δικαιωθούν κι άλλες ψυχές που πέταξαν άδικα στον ουρανό».

Δείτε το ρεπορτάζ